Wie is Maarten

'n toffe gast

Maarten Donath is de oprichter van 4Stage.net, light architects : excellence in LED lighting. 4Stage.net startte begin 2002, nadat Maarten RAI Amsterdam Exhibition Centre in Amsterdam had verlaten.

Het bedrijf is gebouwd op de toenemende vraag naar onafhankelijke en onpartijdige kennis op het gebied van professional audio, video en verlichting en deze steeds meer in elkaar overvloeiende markten. Zijn aanwezigheid resulteerde in een solide kennisfundament op deze gebieden dat sinds de start van 4Stage.net beschikbaar is voor vele clienten van over de hele wereld.

Maarten studeerde af in marketing voordat hij zijn carriere starte in de detailhandel. Hij heeft gewerkt voor vele bekende merken en verdiende veel lof als contact tussen TV productie- en postproductiebedrijven en de publieke en commerciele Nederlandse omroepen. Hij vertegenwoordigde fabrikanten als JVC Professional, Barco en Philips/Grass Valley. In de lichtindustrie is hij nog steeds betrokken bij Visual Productions, Nederlands fabrikant van software based lighting control systems en heeft hij vele internationale klanten bij hun verlichtingsprojecten ondersteund, terwijl hij werkte voor de Acclaim Lighting EMEA vestiging in Kerkrade.

photo

Altijd onderweg

The early years

Al vanaf zijn 2e levensjaar wist Maarten de lichtschakelaars in zijn ouders´ huis te vinden. Maar ook de aan-uitschakelaar van papa´s stereo en de volumeregeling van de TV waren niet meer veilig vanaf het moment dat hij kon lopen.

Music and lights

Net als elke andere jongen draaide Maarten graag plaatjes. En daarbij heb je natuurlijk ook discolampen nodig. Vele 5 liter bierblikken werden in die tijd omgebouwd tot discolamp waarvoor slechts een fitting, PAR38 lamp, spuitbusje zwart, ophangbeugel en twee knoppen nodig waren. Zo vormden 2 leggers met elk vier gekleurde discolampen de eerste lichtshow voor de Freaky Nights Disco Show!

A career

Nadat Maarten afstudeerde en enige jaren in de detailhandel had gewerkt ging hij aan de slag in de pro audio, video and lighting sector. Hij bekleedde functies als sales manager, was betrokken bij product creation processen' en ontwikkelde nieuwe markten. Als consultant stroomlijnde hij sales and marketing voor bedrijven, evalueerde en begeleidde hij internationale joint-ventures en samenwerkingen en werd geraadpleegd om zijn technische en financiele kennis die benodigd was om verdere groei te kunnen realiseren voor de bedrijven die hem inhuurden.

Maarten werkte o.a. voor en met JVC Professional, Barco, Royal Dutch Philips, Grass Valley, RAI Amsterdam, Condor Digital Media, Mazzo Nuovo en Digital & Media Systems.

Lichtarchitect: business as (un)usual

Door de jaren heen heeft Maarten zijn plaats in de lichtindustrie wel verdiend. Hij heeft meegewerkt aan het productenpalet van toonaangevende fabrikanten, nieuwe toepassingen ontwikkeld, product- en systeemtrainingen gegeven voor internationale gezelschappen, unieke en veelzijdige lichtbesturingssystemen geimplementeerd en was hij aanwezig op internationale shows en vakbeurzen. Dit alles heeft bijgdragen aan Maarten's rijke ervaring en omvangrijke kennis.

Een selectie van de bedrijven waarvoor en waarmee Maarten werkte: ADJ Group of Companies, Acclaim Lighting EMEA HQ, CLS-LED, Visual Productions, Controllux, Triolight/liniLED en ipv Delft creatieve ingenieurs in Nederland en ILS Lighting & City Applications in Athene, Griekenland, Luce Ataliotis in Doha, Qatar, CMY Light in Singapore, een aantal Debbas vestigingen in het Midden Oosten, eVision, Videlio-HMS, MDandTech. Maar er zijn er nog veel, veel meer.

En dat is (bijna) alles over Maarten!

.