2019

_ Juwelen in the spotlight project
9 december 2019
ldi
Het Nederlandse Eline Rosina is het merk voor de echte earcandy lover. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt een hoogwaardige collectie oorbellen en kettingen. Dit jaar verhuisde het ladies-only bedrijf naar het historische centrum van Nijmegen. Een oude graansilo werd omgebouwd tot een fraai kantoor annex showroom. 4Stage.net werd gevraagd naar een ontwerp voor de interieurverlichting waaronder kantoor-, vitrine- en sfeerverlchting. Speciale aandacht ging uit naar de originele constructie-elementen zoals de kolommen en de stenen muur. De combinatie van helder witte bureauverlichting, warmwitte kolomuitlichting en het amberkleurige strijklicht langs de bakstenen muur en in de nis resulteerde in een sfeervol geheel.

_ GLR/Grafisch Lyceum Rotterdam - Creative World Of Video Design project
30 november 2019
photo
Het Grafisch Lyceum in Rotterdam, verbouwde de 8e verdieping van het hoofdgebouw tot high-tech multimedia klaslokalen, speciaal ontworpen voor de opleidingen video- en audio post production en film kleurcorrectie. 4Stage.net leverde en programmeerde alle LED verlichting en de besturingssystemen voor licht en multimedia, waaronder de speciale verlichting boven de desks en de flexibele LED producten die de vele koven kleurrijk verlichten. 4Stage.net mocht samen met partners Digital & Media Solutions (hoofdaannemer techniek, system installer) en KB|MF Design (fabrikant van mediameubilair) deze zeer professionele omgeving realiseren!

_ Licht aan - Licht op de Sluis Leidschendam project
28 October 2019
photo
Na bijna 4 jaar van testen, installeren, afstellen en programmeren heeft Leidschendam eindelijk haar 'Licht op de Sluis', het omvangrijke verlichtingsproject langs de Vliet. Dit historische deel van de stad is zowel geliefd bij de Leischendammers als bij de toeristen, die er een biertje drinken of van een hapje genieten bij één van de vele restaurants, bars en terrassen. Over een afstand van 600 meter zijn kerken, standbeelden, historische gebouwen, een houtzaagmolen en diverse gevels nu fraai verlicht.
4Stage.net ontwierp, leverde en programmeerde het modulaire lichtstuursysteem and leverde het overgrote deel van alle LED armaturen. De armaturen en projectoren worden (via wifi-, 4G- en draadloze DMX netwerken) aangestuurd door 1 hoofdstuursysteem en 7 plaatselijke stuursystemen. Het complete systeem bestuurt meer dan 100 spot, graze en lineaire wit licht en RGB(W) armaturen en 11 projectoren. Lees alles over dit project op de Licht op de Sluis website hier. Foto: © Michel Groen.

_ Nieuwe lichtsturingen voor Universiteit Utrecht project
13 juni 2019
photo
Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht beschikt over twee studio's. De eerste is een multifunctionele ruimte met opstellingen voor presentaties, vergaderingen, mediavertoningen en theatervoorstellingen. De ruimte is uitgerust met RGBW LED armaturen die worden aangestuurd door een nieuw, intelligente lichtstuursysteem. Hoewel het nog steeds mogelijk is de verlichting bij afwijkende opstellingen te bedienen met de aanwezige lichttafel heeft elke standaardopstelling zijn eigen lichtpreset. De presets kunnen eenvoudig worden gekozen met 6 drukknoppen. Hiervoor zijn op 2 B-Stations aanwezig. De lichttafel heeft voorrang op de presets en het systeem activeert automatisch een preset als de lichttafel wordt uitgeschakeld.
De tweede ruimte is een video productie studio met traditioneel lichtgrid en halogeen TV lampen. 4Stage.net leverde een vervangende lichttafel en integreerde die in een nieuw, gebruiksvriendelijk lichtstuursysteem. Dit systeem bestaat verder uit een draadloze 24 kanaals lichttafel met presets op iPad, een CueCore2 solid state lichtsturing en een eigen wifi netwerk. De 24 kanaals console is een klantspecifieke Kiosc layout. Kiosc stuurt OSC protocol over het netwerk naar de CueCore2 die de OSC berichten omzet naar DMX. Het DMX signaal stuurt via de traditionele dimmerpacks de studiolampen aan.

_ New: Kiosc Touch product
15 april 2019
photo
Nederlands fabrikant Visual Productions BV introduceert Kiosc Touch, de alles-in-1 hardware versie van de vorig jaar geintroduceerde Kiosc app. Kiosc Touch is een professioneel 7 inch touch screen met Kiosc voorgeinstalleerd. Het touch screen is bedoeld voor wandmontage en wordt PoE gevoed. Maak je eigen touch screen controller met faders, knoppen, tekstlabels en logo's, en bedien daarmee de Visual Productions lichtsturingen en/of apparatuur van andere merken!