2020

_ Snoeck EC en 4Stage.net leveren Nimeto CLS Revo armaturen project
7 december 2020
photo
Onlangs leverde Snoeck Electro Centraal in samenwerking met 4Stage.net, geautoriseerd CLS dealer, een fors aantal CLS Revo Compact armaturen aan Nimeto in Utrecht. Nimeto is een MBO vakschool voor creatieve ruimtemakers: zij ontwerpen en realiseren de ruimte waar je woont, werkt en winkelt.
Alle geleverde Revo's Compact zijn voorzien van trackrail adapter en kunnen dus op elke positie op de spanningsrail worden geplaatst. Ook zijn ze voorzien van Magno Dim waarmee met behulp van een speciaal magneetje zeer precies het gewenste lichtniveau kan worden ingesteld. De foto's tonen de Nimeto Experience en het Revo Compact Magno LED armatuur.

_ 4Stage.net renoveert lichtsturing Lichtkunstwerk 'De Pil' Oss project
11 november 2020
photo
Begin jaren zestig werd door Organon de anticonceptiepil op de markt gebracht. In 2015 onthulde de gemeente Oss het lichtkunstwerk 'De Pil', een enorme pillenstrip van 14 meter lang, naar een ontwerp van kunstenaar Sjef Hoogstede. Het kunstwerk was een cadeau voor farmaceut MSD (vroeger Organon), de uitvinder van de pil. 4Stage.net ontving van de gemeente Oss de opdracht om de onbetrouwbare aansturing van de pillen in het lichtkunstwerk te vervangen door een professionele DMX aansturing van de nieuwe, door liniLED® dealer Saled geleverde RGB IP68 Flex. Samen met installateur Hanenberg werd alle bekabeling vervangen, werden alle RGB IP68 Flexmodulen in de 21 pillen geplaatst en werd de door 4Stage.net ontworpen en geprogrammeerde lichtsturing geïntegreerd. Het systeem simuleert volautomatisch het uitdrukken van de 21 witte pillen (elke dag één) en de stopweek (alle pillen rood). Bovendien kunnen handmatig kleuren of kleurpatronen voor speciale gelegenheden worden gekozen. Er werd gebruik gemaakt van Visual Productions' CueCore2, RDMSplitters en Kiosc. Dank aan Gemeente Oss, installateur Hanenberg BV, Triolight BV/liniLED® en Saled Nederland BV voor de vlekkeloze samenwerking!

_ B-Station2 lighting & remote control
31 oktober 2020
photo
Sommigen van u weten wel dat Visual Productions' 'eerste' B-Station één van onze all-time favourites is. De 6-knops lighting controller die eruit ziet als een uit de kluiten gewassen Legosteen combineert een heerlijk simpel uiterlijk met nagenoeg onbegrensde lichtbesturings- en controlfunctionaliteit. De onlangs geïntroduceerde B-Station2 voegt daar een gelikt design, verlichte RGB ringen om de knoppen en een geheel nieuwe web interface aan toe. En nog steeds is het niet alleen een DMX lichtsturing. Het is ook een intelligente universele netwerk remote control die TCP kan zenden en UDP, OSC and HTTP protocol netwerkberichten kan zenden/ontvangen. Als uitsmijter is het zwart gemoffelde front een laser gesneden metalen plaatje, dat in elke gewenste kleur kan worden gespoten of dat kan dienen als sjabloon voor een houtfineer laag of een sticker met bijvoorbeeld marmerprint. Personaliseren tot je broek afzakt!

_ The White Papers - part 3 kennis
10 augustus 2020
photo
Ontwerp een uitgebreid lichtstuursysteem dat de verlichting op een aantal locaties regelt. Hoe moeten we redundantie in het systeem integreren? Welke formaten en protocollen te kiezen? bedraad of draadloos? En hoe is de juiste werking van het systeem te controleren? Op basis van welke criteria bouwen we zo'n systeem? Meer weten? Neem contact op!

_ Licht aan voor Stadhuis Gemeente Velsen product
2 juni 2020
photo
Het gemeentehuis van Velsen is in juni in het (nieuwe) licht gezet. ipvDelft Creatieve Ingenieurs voorzag in een elegant lichtontwerp dat met onopvallende armaturen de architecturale elementen van het gebouw fraai laat uitkomen. Het gebouw is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Dudok en beschikt over fraaie details zoals een plafond en kolommen met geel en blauw mozaiek en een groot en kleiner balkon. 4Stage.net leverde de CLS, Filix and Ledlinear armaturen die werden geplaatst en aangesloten door installateur De Vilder & Wijnands Elektrotechniek. In een gezamenlijke oefening werden alle armaturen getest en afgesteld, resulterend in een fraai geheel. Bijzonder is de toren van het gemeentehuis waarvan de top door 24 spots met staalblauw licht wordt verlicht!

_ CLS lanceert uniek Decostar armatuur product
29 mei 2020
photo
Als Nederlanders houden we van Nederlandse fabrikanten. CLS in Wijchen ontwikkelde met Decostar een werkelijk uniek kleurwisselend armatuur. Decostar is gebaseerd op de bewezen RGBW/RGBA engine die ook in het CLS Lon GII armatuur wordt gebruikt en is leverbaar in witte of zwarte uitvoering. Een aantal Decostars kan indrukwekkende kleuren en stereffecten op wand of plafond projecteren. Bekabeling is eenvoudig: met Cat5 kabels kunnen maximaal 6 Decostars worden doorgelust. In de speciale distribution box worden 24V en DMX samengevoegd in de Cat5 aansluiting en er kunnen maximaal 24 Decostars op 1 box worden aangesloten. Combineer zoveel distribution boxes en Decostar armaturen in een systeem als gewenst!

_ Nieuwe PreScan MRI ademt relaxte atmosfeer project
20 mei 2020
photo
Ziekenhuizen en behandelruimten waren altijd wit. Punt. Niet echt ruimten die je op je gemak stellen. Variled BV is een expert in het creëren van aangename 'healing environments'. Men accepteerde Siemens Healthineers' uitdaging om in PreScan's nieuwe Siemens MRI ruimte een aangename sfeer te creeren en consulteerde daarvoor 4Stage.net. In nauwe samenwerking werden RGBW LED lijnen en RGB spots geinstalleerd langs de wanden en in het systeemplafond. Nu kan elke gast, jong en oud, zijn favoriete kleur selecteren. Siemens' hi-tech MRI scanner zag er nog nooit zo vriendelijk uit!

_ DaliCore lighting control
13 februari 2020
photo
Haarlems fabrikant Visual Productions toont op ISE 2020 een prototype hybride DALI/DMX lighting controller. Met deze eerste versie kunnen gelijktijdig DMX en DALI armaturen worden aangestuurd. Waar de bekende apparaten alleen DMX naar DALI kunnen omzetten (of omgekeerd) heeft DaliCore zowel een DMX als een DALI controller aan boord, elk met hun eigen uitgang. Er zijn vier GPIs aanwezig voor het aansluiten van contacten, schakelaars en sensoren. Het definitieve product zal ook een Show Control module aan boord hebben, net zoals Visual Productions' intussen beroemde CueCore2. Toekomstige firmware updates zorgen ervoor dat later ook DALI2 en DT8 devices kunnen worden aangesloten. Verwachte beschikbaarheid is eind september dit jaar.

_ Integrated Systems Europe exhibition
2 februari 2020
photo
It's that time of year again. ISE is this year taking place in Amsterdam Netherlands for the last time. From 11th until 14th of February system integration is the main subject all over the RAI Exibition Center. Professionals from all over the world join together in sessions, meetings and keynotes, and all major manufacturers show their latest technology, products and applications on the huge exhibition floor. And remember: see you in Barcelona in 2020!