Archief

_ 4Stage.net introduceert VICE Lighting lineaire LED verlichting product
21 november 2016
Vice Lighting in Nederland
VICE is het resultaat van meer dan 60 jaar ervaring, resulterend in een ongekend functionele armaturenlijn voor ambient, grazing en wall washing. De inventieve armaturen zijn voorzien van kwaliteitsoptieken, beschikken over alle voorkomende montagemogelijkheden, geven een zeer hoge lichtoutput met maximaal rendement en zijn geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.
De continue zoektocht naar innovatie en perfectie wordt gedragen door uitgebreid onderzoek, speciale ontwikkelingen, een hoge mate van aanpasbaarheid aan elke situatie en een superstrak design. Uniek is de enorme lichtopbrengst tot wel 16.000 Lumen per meter en de Cut-Off washer die glare free is en geen enkel licht verspilt door strooilicht volledig te blokkeren. En er is zelfs een serie die middels speciale reflectoren vierkante lichtbundels projecteert.
De VICE armaturen zijn onderverdeeld in drie categorieën. De WALL WASHER Series is ontwikkeld voor 'best-in-class' egale uitlichting van grote vlakken. De serie garandeert een enorme lichtopbrengst en zorgt daardoor voor een dramatisch effect in elke ruimte. De GRAZER Series accentueert architecturale details in elk interieur of van het exterieur. Zij benadrukken elke oppervlaktestructuur door het contrast dat ontstaat tussen lichte partijen en schaduwen. De AMBIENT Series levert een zeer hoog lichtcomfort door de uniforme spreiding en intensiteit op horizontale vlakken, vloeren en objecten.
VICE armaturen zijn leverbaar in een enorme verscheidenheid: diverse kleurtemperaturen, lichtbundels, lichtsterktes en aanstuurmogelijkheden. En niet alleen wit, maar ook single chip RGBW voor subtiele of sterk verzadigde kleuren. VICE lineaire armaturen zijn dus in hoge mate configureerbaar en daardoor geschikt voor vele projecten. Architecten, lichtontwerpers, interieuradviseurs en projectbureaus kunnen nu voor een consistent design door het het gehele gamma lineaire verlichting terecht bij één fabrikant.
U zoekt echt iets speciaals voor een nieuw retail-, office- of residential project? 4Stage.net informeert u graag over de unieke eigenschappen en enorme mogelijkheden van het VICE Lighting gamma!

_ LDI 2016 - het laatste op pro lighting gebied! beurs
17 oktober 2016
LDI 2016 is nu!
Sinds 1988 is LDI de leidende beurs en conferentie voor professionals in de lighting industry. LDI verwelkomt meer dan 12.000 bezoekers die werken in theaters, clubs, pretparken, verhuurbedrijven en vele andere bedrijven in de professionele lichtindustrie. Ze reizen af naar Vegas om de nieuwste ontwikkelingen in werking te zien. Kom zelf maar kijken. En bezoek ons: Visual Productions op stand #1749. Bekijk de nieuwe CueCore2 en de RDM DMX Splitter en bespreek aankomende projecten met ons!

_ The White Papers - Part 2 kennis
3 juli 2016
A New White Paper
Met genoegen kondigt 4Stage.net een tweede White Paper aan dat een geavanceerd lichtbesturingssysteem voor een beursstand behandelt. Het systeem omvat twee sturingen (voor de centrale en voor de locale sturing) en bedrade en draadloze bediening, alles prima samenwerkend in een netwerkomgeving. Bij dit White Paper horen ook systeemtekening, CueCore and B-Station showfiles en TouchOSC layouts om het systeem te kunnen bedienen met draadloze apparaten.
Wilt u eens kijken hoe dit systeem in elkaar zit en geprogrammeerd is? Met alle bestanden daarbij? Een korte email is voldoende!

_ Acclaim Lighting toont flexibele Quad RGBW LED strip product
30 juni 2016
Acclaim Lighting Spectrum RGBW
Flex Spectrum is een nieuwe flexibele RGBW LED strip, leverbaar in rollen van 5 meter. Als alternatief voor de traditionele RGB+W Flex LED met afwisselend RGB en witte LEDs heeft fabrikant Acclaim Lighting nu een mooie oplossing met Quad RGBW LEDs. Het voordeel is duidelijk: omdat er geen aparte witte LED meer wordt toegepast en alle kleuren in één Quad LED worden gemengd, is een uniforme kleurmenging met zeer egale lichtspreiding het resultaat. Flex Spectrum genereert uitzondelijke kleuren voor toepassingen waar zowel kleur als wit licht gewenst zijn. Door blauw met 3000K warm wit licht in één Quad LED te mengen is elke kleurtemperatuur tussen 3000 en 7000K mogelijk met een CRI van 80 of hoger. Acclaim Lighting Flex Spectrum is leverbaar in een Exterior (IP68) en Interior (IP20) uitvoering.

_ liniLED® stand op Light+Building 2016 groot succes project
17 mei 2016
liniLED op Light+Building
Volgens de bezoekers was de liniLED® stand in Hal 4.1 tijdens Light+Building 2016 in Frankfurt veruit de mooiste. De belangrijkste attracties waren het adembenemend fraaie Tempore dichroische kleureffect, de kroonluchter die dynamisch veranderde van warm naar koud wit en de Sample Table met o.a. een nieuw, ultra efficient en high-brightness LED product.
De ruim tien unieke liniLED® toepassingen werden geprogrammeerd en bestuurd door 4Stage.net. Alle toepassingen konden door de medewerkers worden bediend met een speciale 'liniLED® Booth Remote' die op hun iPhones was geïnstalleerd: demonstraties en toepassingen in een echte 'live' omgeving!

_ 4Stage.net levert Combi Events nieuwe HedgeHog 4E nieuws
17 mei 2016
Combi Events heeft HedgeHog 4E
De mensen van Combi Events, gevestigd in Waardenburg, zijn professionals in full-service begeleiding bij o.a.congres, productshow en event. Men specialiseert in audio, video, licht en technische ondersteuning - een echte total-solutions onderneming dus. Na uitvoerig onderzoek is onlangs weer een uitbreiding in apparatuur gedaan: het bedrijf investeerde in een High End Systems HedgeHog 4E lichttafel met 4Stagenet als leverancier. Bezoek voor meer informatie de Combi Events website.

_ Invisua Master Spot 2 Track voor sprekende kleuren product
10 mei 2016
liniLED op Light+Building
Kwaliteitsfabrikant Invisua Lighting introduceert de Master Spot 2 Track. Deze transformeert winkel, restaurant of museum in een betoverende bestemming. De trackspots creeren unieke en subtiele tinten gekleurd of wit licht. Ze geven de objecten net dat beetje extra. Of maak dynamische gekleurde lichtstanden die zelfs na sluitingstijd nog de aandacht trekken!
Door de strenge LED selectie en de uitstekende kleurmenging kunnen ontelbare kleuren en tinten worden gemaakt, met een CRI tot wel 95.Het armatuur heet een verstelbare lchtbundel van 12 tot 30 graden en levert ca. 4,000 Lm aan licht. Voor speciale toepassingen zijn een aantal optische accessoires leverbaar: een 20x90 graden lens, een 40 graden lens en een anti-glare opzetstuk. Master Spot Track 2 wordt bediend met zijn eigen app maar kan ook worden geintergreerd in een professionele DMX environment.

_ Twee Nederlandse Giganten Bundelen Krachten nieuws
23 februari 2016
liniLED Lighting Control
Stel je voor: een hoogwaardig liniLED® systeem inclusief lichtsturing op maat. Dankzij de samenwerking tussen Triolight BV, fabrikant van het hoogwaardige liniLED® Systeem, en 4Stage.net is dat vanaf nu mogelijk!
Maarten's jarenlange ervaring, kennis en expertise resulteren in sturingsoplossingen met sensoren, schakelaars, interfaces en integratie in Gebouwbeheer Systemen. Naast media players en computersystemen, behoren op maat gemaakte applicaties en gebruikers interfaces (bedraad of draadloos) ook tot de mogelijkheden. Voor het beste resultaat wordt de hardware ingezet van Visual Productions: toonaangevend Nederlandse fabrikant van multi platform oplossingen voor geavanceerde lichtsturingen. Kom zelf kijken tijdens Light+Building 2016 in Frankfurt: Triolight BV, Hal 4.1, standnummer E61. Tot ziens op Light+Building in Frankfurt!

_ Caret Globe Light product
31 januari 2016
Caret Globe Light
Enige weken geleden liep 4Stage.net tegen een interessante design lamp aan: de Caret Globe Light geeft bijzonder warm licht (2300K extra warm wit) en is een ideale vervanger voor de klassieke E27 gloeilamp. Hij is zeer geschikt voor kroonluchters en lampen waarbij de lichtbron een designfunctie vervult, dus duidelijk zichtbaar is. Zelfs slechts een eenvoudige, met koper beklede fitting en een kleurig stoffen aansluitsnoer staan de Caret Light uitstekend! De lamp is verkrijgbaar in Globe en zgn. 'Squirrel Cage' vorm (zie linker en rechter afbeelding), is uitstekend dimbaar en zorgt voor de juiste atmosfeer in restaurants, lounges of in de huiselijke omgeving. Echt een eyecatcher!

_ The White Papers - Part 1 kennis
31 januari 2016
papers 1
Zoals we in eerdere newsletters beloofd hebben schrijven we momenteel aan een serie White Papers over door ons gerealiseerde projecten. In deze newsletter kondigen we trots de allereerste aan: parkverlichting die o.a. wordt aangestuurd door de klokmodule van een CueCore solid state lighting controller. Alle programmabestanden zijn beschikbaar om te bekijken, ervan te leren, te kopiëren, te gebruiken en om er een versie voor een eigen project van te maken. Als u wil zien hoe we dit project hebben geprogrammeerd en als u graag over de bestanden beschikt die voor dit project zijn gemaakt, stuur dan even een email. En houd onze newsletters in de gaten: er volgen meer white papers over de toepassing van OSC, UDP en over andere onderwerpen!

_ Integrated Systems Europe 2016 beurs
29 januari 2016
ISE 2016
Het is weer zover: van 9 tot en met 12 februari wordt Europa's grootste show voor professional installers gehouden in de RAI in Amsterdam. De allereerste 4-daagse ISE ooit biedt alle tijd om 's werelds best bezochte AV-, system integration- en communicatiebeurs te verkennen.
Komt u ook naar ISE? U vindt ons op stand van Visual Productions, hal 10 stand R114, gespecialiseerd in cross platform (MacOS, Windows, Linux, iOS) software lighting control en solid-state hardware lighting control. Splinternieuw zijn Cuety/LPU-2 en de QuadCore solid-state multi universe controller. Stuur ons een email, maak een afspraak en we laten al het nieuws graag zien!

_ Kuipers Lighting kiest 4Stage.net als leverancier nieuws
28 januari 2016
photo
Het in Odijk gevestigde Kuipers Lighting heeft onlangs fors geïnvesteerd in professionele verlichting van de ADJ Group. Zowel American DJ als Elation Professional hebben diverse spots geleverd die worden ingezet in verhuur, evenementen en theater. Na uitgebreide overwegingen, diverse bezoeken, producttesten en een bezoek aan Elation's R&D afdeling en Technische Dienst heeft eigenaar Guido Kuipers bij ADJ Group's partner 4Stage.net diverse opdrachten geplaatst. Volgens Kuipers: 'De merken van de ADJ Group worden meer en meer bekend en geaccepteerd, bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en zeker de Elation Professional spots zijn zeer stevig gebouwd, gereed voor intensief gebruik. Kuipers Lighting beschikt nu over een indrukwekkende, door 4Stage.net geleverde voorraad, bestaande uit o.a. Inno Color Beams Z7, Fog Fury Fazers, Super Spots LED, SixPAR 100 LED spots en fonkelnieuwe ELA Sixbars 1000.

_ Thornico Building Rouwt Om Slachtoffers Parijs project
30 november 2015
photo
Niets kan het verlies goedmaken. 132 mensen werden gedood bij de terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad op 13 november jl. Vooral jonge mensen die uit waren en plezier hadden. Onder de slachtoffers een architect, een Amerikaanse student, een Algerijnse violist en veel muziekfans. De Franse Driekeur was te zien op het Thornico Building in Rotterdam.
Gebouweigenaar Thornico wilde haar medeleven tonen en vroeg via installateur WL Techniek aan 4Stage.net om met LED armaturen Franse nationale vlaggen van 10 meer breed en 12 meter hoog te projecteren. Slecht enkele uren waren nodig voor de realisatie. De twee vlaggen waren gedurende een week tot op grote afstand zichtbaar op het dak van het gebouw.

_ LDI 2015 Las Vegas beurs
15 oktober 2015
ldi
Al 28 jaar is Live Design International (LDI) de toonaangevende beurs voor professionals in de lichtindustrie op het Amerikaanse continent. Van 19-25 oktober treffen in het Las Vegas Convention Centre (Nev. USA) lighting professionals elkaar: ze zijn werkzaam in theaters, clubs, en themaparken of ze werken in de architectural lighting sector en komen om te netwerken, hun kennis te verversen en om de laatste ontwikkelingen te zien op professioneel licht- en belichtingsgebied. Voor fabrikanten is de beurs belangrijk omdat zo in een keer de vakmensen op de Noord- en Zuid Amerikaanse en Canadese markten bereikt kunnen worden.

_ Dydell, Pyrasied: Nieuw en innovatief product
15 juni 2015
photo
Dydell, Dynamic Design LED Light, is een unieke lichtbron die compleet nieuwe toepassingen mogelijk maakt. De lichtbron bestaat uit twee halve bollen die elk zijn voorzien van èn RGB LEDs èn warmwitte LEDs. Doordat beide helften apart zijn aan te sturen is een concept ontstaan waarbij de fraaiste kleurschakeringen gecombineerd kunnen worden met helder warmwit licht van een aanzienlijke intensiteit. Integratie van de Dydell lichtbron in DMX en DALI omgevingen is dankzij de Dydell master unit probleemloos. Interesse? Contact 4Stage.net voor meer info over dit unieke Nederlandse product!
Pyrasied Diffuser Company is Nederlands grootste specialist op het gebied van lichtdiffusers. Het nieuwste paradepaard is PyraLED ST6, plaatmateriaal dat binnen zeer nauwe toleraties licht afstraalt, nl. 66 graden. Het resultaat is zeer hoge lichttransmissie van zuiver diffuus licht waardoor ontwerpen met strak gedefinieerde UGR waarden mogelijk worden. Uitstekend toepasbaar als frontplaat in backlit boxes of als plafondplaat met achterliggende verlichting.

_ PLS 2015 beurs
17 maart 2015
photo
Prolight + Sound wordt van 15 tot 18 April (9-18 uur) 2015 gehouden in Frankfurt am Main. Het is de belangrijkste internationale beurs op professioneel licht en geluidgebied voor evenementen, installatie en productie. Alle belangrijke lichtfabrikanten zijn aanwezig om hun nieuwste producten te laten zien, inclusief de modellen voor architectuur en kantoor.
Komt u dit jaar naar Prolight + Sound? U vindt ons op de Visual Productions stand in Hal 11, standnummer A61. Neem contact op voor een gratis toegangscode en maak een afspraak, dan laten we u alle nieuwe lighting control producten zien. We kijken uit naar uw komst!

_ Lightlabs India project
16 maart 2015
photo
4Stage.net is gevraagd om Lightlabs uit India te assisteren met de keuze voor de juiste armaturen voor hun Trees Mumbai project. Na uitgebreid onderzoek is er voor Elation Professional LED armaturen gekozen. Lightlabs, een divisie van Bombay Electrical Projects and Supplies Pvt. Ltd in Mumbai, India is bekend bij alle belangrijke lichtontwerpers en ontwerpbureau´s in India. De ervaren Lightlabs mensen realiseerden diverse indrukwekkende projecten in het hele land.

_ Revo Micro product
14 maart 2015
photo
Nederlands fabrikant CLS-LED introduceert een nieuwe loot in de indrukwekkende Revo productserie. Alle Revo LED armaturen zijn modulair en voorzien van de laatste generatie Lumileds en Cree LEDs voor hoge lichtopbrengst en veel keuze in LED kleuren. Diverse lenzen (inclusief elliptisch) en behuizing in blank en zwart leverbaar. De Revo serie telt nu 3 opbouwversies: Revo (20 Watt), Revo Compact (10 Watt) en de nieuwe Revo Micro. De Revo Inground (20 Watt) en Revo Compact Inground (10 Watt) kenmerken zich door een dubbele IP67 rating en zijn bedoeld voor inground toepassingen.
De nieuwe Revo Micro is bijzonder compact en meet inclusief de verstelbare montagebeugel slechts 13 cm. De Micro is uitgerust met een 5 Watt LED en de voeding is naar keuze direct 100-240V AC of 24V AC/DC. De Revo serie is voorzien van een gefreesde aluminium behuizing en door de IP67 rating bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen. De Revo Micro is een uitstekende keus for subtiele en toch heldere uitlichting van architecturaal werk, monumenten of geveldetails en kan daarnaast als accentverlichting worden toegepast in parken en tuinen.

_ Cuety lighting control
13 maart 2015
photo
Er komen steeds meer apps voor draadloze lichtbesturing beschikbaar, maar Visual Productions´ Cuety voor iOS verandert de manier waarop we DMX gestuurde verlichting bedienen pas echt. Het maakt gebruik van de iPad multi-touch mogelijkheden en werkt volgens de internationale cue list standaard. Zo leren beginnende gebruikers de taal van de professionele belichters om een professionele lichtinstallatie te programmeren en bedienen. En voor professionele gebruikers is er nu een zeer betaalbaar draadloos alternatief om kleinere architecturale, winkel of luxe thuisinstallaties te programmeren.
De LPU, Cuety´s hardware, bevat de electronica die de show laat lopen, fadetijden berekent en de dynamische effecten stuurt. Omdat de Cuety app slechts het bedieningsdeel is gaat de show gewoon door wanneer het wifi signaal onverhoopt wegvalt. Cuety wordt geleverd met meer dan 3.800 personalities, waaronder die voor standaardarmaturen zoals 1 kanaals, RGB (3 kanaals), RGBW enz. Met de Cuety Remote app voor iOS kan een gebruiker de installatie bedienen zonder de geprogrammeerde lichtstanden onbedoeld te wijzigen. Cuety is voor zowel beginner als professional een juweel!

_ Grenswerk project
12 maart 2015
photo
4Stage.net werd benaderd om mee te denken over het nieuwe lighting control systeem voor het recent geopende poppodium Grenswerk in Venlo. De uitdaging lag in het combineren van de vele in het gebouw aanwezige LED lijnen tot zowel algemene verlichting als noodverlichting. Als het gebouwbeheersysteem in geval van nood een signaal genereert worden alle LED lijnen door het lighting control systeem direct omgeschakeld in noodmodus. Daarnaast kunnen de LED lijnen tijdens een show of optreden worden bestuurd met een externe lichttafel. De in het lighting control systeem geprogrammeerde intelligentie zorgt ervoor dat de DMX patch dynamisch wordt aangepast op het wel of niet aanwezig zijn van een extern DMX signaal.
Alle lichtbesturingen en noodstroomvoorzieningen werden adequaat geinstalleerd door MediaService uit Maastricht. 2 stuks Art SSC solid state lighting controller en 8 stuks Art IO input/output module, beide Acclaim Lighting, werden op diverse plaatsen in het pand geplaatst. Een eenvoudig te bedienen maar zeer intelligente Art B6 6-knops lichtsturing wordt toegepast in het eetcafé.