Services

we werken voor...

Architectural

Architecturale verlichting houdt o.a. in het ontwerpen van en voorzien in aanlichting van gebouwen, kantoren, flats, monumenten en historische locaties. Het omvat algemene verlichting, specifieke armaturen om gebouwdetails mee aan te lichten of zelfs van kleur veranderende verlichting voor puien en muren. Verlichting kan ook bestaan uit vele individueel aanstuurbare lichtbronnen (ook wel ´pixels´ genaamd) om zo een bewegend beeld, grafische vlakken of vormen op één of meer muren van een gebouw te tonen. Verlichting draagt bij aan de uitstraling van een gebouw.

Retail

Winkelverlichting (en verlichting voor hotels en restaurants) bestaat uit algemene verlichting om een aangename winkelatmostfeer of dineromgeving te creëren. Of uit spots die de aandacht vestigen op artikelen of andere objecten. Een vergelijkbaar resultaat kan worden bereikt met strip lights of miniatuur LED armaturen in schappen of displays. En verlichting wordt gebruikt om klanten de weg te wijzen door de winkel. Omgevingslicht en lichtaccenten worden ook vaak gebruikt om de merkuitstraling te benadrukken door specifieke kleuren in het lichtontwerp te gebruiken.

Commercial

Verlichting in kantoren, wachtruimten en recepties zijn voorbeelden van commercial lighting. Bij het ontwerp van Commercial Lighting wordt rekening gehouden met voldoende lichtniveau voor een productieve werkomgeving, plezierige lichtomstandigheden in een hotellobby of helder wit licht in onderzoeks- en laboratoriumomgevingen. Denk ook aan decoratieve verlichting: de wand achter de receptiedesk, verlichting van een beeld in de hal of rustige verlichting in toiletgroepen. En basis wit licht gecombineerd met decoratieve kleuren ondersteunt een corporate identity.

Residential & Landscaping

Zoals het klokje thuis tikt... Dus ontwerpen we een lichtplan dat rekening houdt met de sfeer in huis zodat u in goed licht de krant kan lezen, kan wegdromen in een comfortabel verlicht bad of in gepaste verlichting kan genieten van een speelfilm in uw privé bioscoop. En de tuin? Onze geïntegreerde aanpak houdt rekening met binnen- en buitenverlichting - er ontstaat diepte in het tuinontwerp. We integreren bediening van de verlichting met bediening van de andere apparaten in het huis, zoals de AV apparatuur, rolluiken, enz.

Retrofit

We ontwerpen en leveren niet alleen voor nieuwbouwprojecten. We weten allemaal dat LED verlichting milieuvriendelijke, elegante en energiebesparende oplossingen biedt. Dus hebben fabrikanten prima alternatieven ontwikkeld om bestaande lampen als TL, halogeen- en gloeilampen te vervangen. Met LED alternatieven die prima in bestaande armaturen passen zijn energie– besparingen tot 75% mogelijk. Denk aan parkeergarages met honderden TL buizen, restaurants met halogeen inbouwspotjes, enz.

Lighting Control

Het stopt niet bij ontwerp en levering van een nieuwe lichtinstallatie. Eenvoudige bediening is net zo belangrijk. Dat kan zijn door integratie in bestaande installatie (zoals de reeds aanwezige lichtschakelaar in de muur), zelfdenkend door toepassing van daglichtsensoren, automatisch omschakelend in geval van nood (door koppeling met gebouwbeheersysteem) of middels een klok geplande weergave van grafische content (met behulp van een ´scalable architecture´ lichtsturing). We kunnen elk signaal in de lichtsturing integreren!

Recent project: Leidschendam Lights on the Dock