Archief 2015

_ Thornico Building Rouwt Om Slachtoffers Parijs project
30 november 2015
photo
Niets kan het verlies goedmaken. 132 mensen werden gedood bij de terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad op 13 november jl. Vooral jonge mensen die uit waren en plezier hadden. Onder de slachtoffers een architect, een Amerikaanse student, een Algerijnse violist en veel muziekfans. De Franse Driekeur was te zien op het Thornico Building in Rotterdam.
Gebouweigenaar Thornico wilde haar medeleven tonen en vroeg via installateur WL Techniek aan 4Stage.net om met LED armaturen Franse nationale vlaggen van 10 meer breed en 12 meter hoog te projecteren. Slecht enkele uren waren nodig voor de realisatie. De twee vlaggen waren gedurende een week tot op grote afstand zichtbaar op het dak van het gebouw.


_ LDI 2015 Las Vegas beurs
15 oktober 2015
ldi
Al 28 jaar is Live Design International (LDI) de toonaangevende beurs voor professionals in de lichtindustrie op het Amerikaanse continent. Van 19-25 oktober treffen in het Las Vegas Convention Centre (Nev. USA) lighting professionals elkaar: ze zijn werkzaam in theaters, clubs, en themaparken of ze werken in de architectural lighting sector en komen om te netwerken, hun kennis te verversen en om de laatste ontwikkelingen te zien op professioneel licht- en belichtingsgebied. Voor fabrikanten is de beurs belangrijk omdat zo in een keer de vakmensen op de Noord- en Zuid Amerikaanse en Canadese markten bereikt kunnen worden.


_ Dydell, Pyrasied: Nieuw en innovatief product
15 juni 2015
photo
Dydell, Dynamic Design LED Light, is een unieke lichtbron die compleet nieuwe toepassingen mogelijk maakt. De lichtbron bestaat uit twee halve bollen die elk zijn voorzien van èn RGB LEDs èn warmwitte LEDs. Doordat beide helften apart zijn aan te sturen is een concept ontstaan waarbij de fraaiste kleurschakeringen gecombineerd kunnen worden met helder warmwit licht van een aanzienlijke intensiteit. Integratie van de Dydell lichtbron in DMX en DALI omgevingen is dankzij de Dydell master unit probleemloos. Interesse? Contact 4Stage.net voor meer info over dit unieke Nederlandse product!

Pyrasied Diffuser Company is Nederlands grootste specialist op het gebied van lichtdiffusers. Het nieuwste paradepaard is PyraLED ST6, plaatmateriaal dat binnen zeer nauwe toleraties licht afstraalt, nl. 66 graden. Het resultaat is zeer hoge lichttransmissie van zuiver diffuus licht waardoor ontwerpen met strak gedefinieerde UGR waarden mogelijk worden. Uitstekend toepasbaar als frontplaat in backlit boxes of als plafondplaat met achterliggende verlichting.


_ PLS 2015 beurs
17 maart 2015
photo
Prolight + Sound wordt van 15 tot 18 April (9-18 uur) 2015 gehouden in Frankfurt am Main. Het is de belangrijkste internationale beurs op professioneel licht en geluidgebied voor evenementen, installatie en productie. Alle belangrijke lichtfabrikanten zijn aanwezig om hun nieuwste producten te laten zien, inclusief de modellen voor architectuur en kantoor.

Komt u dit jaar naar Prolight + Sound? U vindt ons op de Visual Productions stand in Hal 11, standnummer A61. Neem contact op voor een gratis toegangscode en maak een afspraak, dan laten we u alle nieuwe lighting control producten zien. We kijken uit naar uw komst!


_ Lightlabs India project
16 maart 2015
photo
4Stage.net is gevraagd om Lightlabs uit India te assisteren met de keuze voor de juiste armaturen voor hun Trees Mumbai project. Na uitgebreid onderzoek is er voor Elation Professional LED armaturen gekozen. Lightlabs, een divisie van Bombay Electrical Projects and Supplies Pvt. Ltd in Mumbai, India is bekend bij alle belangrijke lichtontwerpers en ontwerpbureau´s in India. De ervaren Lightlabs mensen realiseerden diverse indrukwekkende projecten in het hele land.

_ Revo Micro product
14 maart 2015
photo
Nederlands fabrikant CLS-LED introduceert een nieuwe loot in de indrukwekkende Revo productserie. Alle Revo LED armaturen zijn modulair en voorzien van de laatste generatie Lumileds en Cree LEDs voor hoge lichtopbrengst en veel keuze in LED kleuren. Diverse lenzen (inclusief elliptisch) en behuizing in blank en zwart leverbaar. De Revo serie telt nu 3 opbouwversies: Revo (20 Watt), Revo Compact (10 Watt) en de nieuwe Revo Micro. De Revo Inground (20 Watt) en Revo Compact Inground (10 Watt) kenmerken zich door een dubbele IP67 rating en zijn bedoeld voor inground toepassingen.

De nieuwe Revo Micro is bijzonder compact en meet inclusief de verstelbare montagebeugel slechts 13 cm. De Micro is uitgerust met een 5 Watt LED en de voeding is naar keuze direct 100-240V AC of 24V AC/DC. De Revo serie is voorzien van een gefreesde aluminium behuizing en door de IP67 rating bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen. De Revo Micro is een uitstekende keus for subtiele en toch heldere uitlichting van architecturaal werk, monumenten of geveldetails en kan daarnaast als accentverlichting worden toegepast in parken en tuinen.


_ Cuety lighting control
13 maart 2015
photo
Er komen steeds meer apps voor draadloze lichtbesturing beschikbaar, maar Visual Productions´ Cuety voor iOS verandert de manier waarop we DMX gestuurde verlichting bedienen pas echt. Het maakt gebruik van de iPad multi-touch mogelijkheden en werkt volgens de internationale cue list standaard. Zo leren beginnende gebruikers de taal van de professionele belichters om een professionele lichtinstallatie te programmeren en bedienen. En voor professionele gebruikers is er nu een zeer betaalbaar draadloos alternatief om kleinere architecturale, winkel of luxe thuisinstallaties te programmeren.

De LPU, Cuety´s hardware, bevat de electronica die de show laat lopen, fadetijden berekent en de dynamische effecten stuurt. Omdat de Cuety app slechts het bedieningsdeel is gaat de show gewoon door wanneer het wifi signaal onverhoopt wegvalt. Cuety wordt geleverd met meer dan 3.800 personalities, waaronder die voor standaardarmaturen zoals 1 kanaals, RGB (3 kanaals), RGBW enz. Met de Cuety Remote app voor iOS kan een gebruiker de installatie bedienen zonder de geprogrammeerde lichtstanden onbedoeld te wijzigen. Cuety is voor zowel beginner als professional een juweel!


_ Grenswerk project
12 maart 2015
photo
4Stage.net werd benaderd om mee te denken over het nieuwe lighting control systeem voor het recent geopende poppodium Grenswerk in Venlo. De uitdaging lag in het combineren van de vele in het gebouw aanwezige LED lijnen tot zowel algemene verlichting als noodverlichting. Als het gebouwbeheersysteem in geval van nood een signaal genereert worden alle LED lijnen door het lighting control systeem direct omgeschakeld in noodmodus. Daarnaast kunnen de LED lijnen tijdens een show of optreden worden bestuurd met een externe lichttafel. De in het lighting control systeem geprogrammeerde intelligentie zorgt ervoor dat de DMX patch dynamisch wordt aangepast op het wel of niet aanwezig zijn van een extern DMX signaal.
Alle lichtbesturingen en noodstroomvoorzieningen werden adequaat geinstalleerd door MediaService uit Maastricht. 2 stuks Art SSC solid state lighting controller en 8 stuks Art IO input/output module, beide Acclaim Lighting, werden op diverse plaatsen in het pand geplaatst. Een eenvoudig te bedienen maar zeer intelligente Art B6 6-knops lichtsturing wordt toegepast in het eetcafé.